Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waar blijft de bus?

Met stip op 1… Op de chauffeursopdracht staat exact omschreven wat wij met U hebben afgesproken, kijk dus op onze bevestiging goed na of onze afspraken met u goed zijn verwoord (adres en tijd). Één werkdag voor het vervoer ontvangt u een mail met naam en telefoonnummer van de chauffeur, u kunt hem vanaf ca. 1 uur voor aanvang van de rit op dat nummer bereiken.

Wij streven ernaar op de afgesproken tijd bij u voor te rijden doch helaas is dit niet altijd haalbaar, mocht hij enkele minuten de afgesproken tijd nog niet zijn verschenen en kunt u hem niet bereiken kunt u ons via 010-5018777 bereiken en via ons GPS systeem kunnen wij zien waar de touringcar zich bevindt en u informeren.

Past mijn schema in het rijtijdenbesluit

Geregeld krijgen wij de vraag hoe lang een chauffeur mag rijden en wanneer hij pauze moet houden. De chauffeur dient zich te allen tijde aan de wettelijk vastgestelde rij- en rusttijden te houden. Geeft u om deze reden zo compleet mogelijk uw reisschema op. Voor advies betreffende de rij- en rusttijden en uw reisschema, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kunt u ons vervoer niet (voor een gedeelte) sponsoren?
Nee, dat kan helaas niet, we zijn een commercieel bedrijf en ook wij moeten aan onze verplichtingen kunnen voldoen. We ondersteunen van harte een aantal sportclubs maar verder zijn onze middelen beperkt. We houden echt rekening met uw portemonnee en offreren u zo scherp mogelijk.
Kan ik ook met een creditcard betalen?
Ja, dat is mogelijk. Wij accepteren de volgende creditcards; American Express, MasterCard en Visa.

Kan ik bij u een touringcar zonder chauffeur huren?
Nee, dat is wettelijk niet toegestaan en daarnaast bent u hier niet voor verzekerd. Veiligheid staat voorop en touringcarchauffeurs worden regelmatig getraind en gecontroleerd, dit is verplicht. U huurt de touringcar bij ons dus altijd met chauffeur.

Zijn op alle stoelen van de touringcar veiligheidsgordels aanwezig ?

Ja, al onze touringcars zijn hiermede uitgerust. Overigens ligt bij U de verplichting om de gordel tijdens de rit ook om te doen en bent u begeleider van een groep minderjarigen bent U zelfs verantwoordelijk dat deze door de kinderen wordt omgedaan. Voor de kleine kinderen v.a. 1 jaar kunt u bij ons voor de reis een KidyBus veiligheidsseat huren die op de stoel van de bus wordt bevestigd en waarin uw kind veilig in een passende gordel zit.

Kan mijn rollator/scootmobiel/rolstoel mee in de touringcar?

Een rollator of opvouwbare rolstoel kan opgevouwen onderin elke touringcar vervoerd worden. Onze chauffeur zal u dan assisteren om uw plaats voorin de touringcar te bereiken.

Als u niet de rolstoel of invalidewagen uitkan kunt u onze rolstoel touringcar reserveren. Deze kan tot 13 (standaard) rolstoelen vervoeren en is voorzien van een lift en de mogelijkheid de rolstoel in de bus vast te zetten.

LET OP! Wij maken u erop attent dat in verband met de maximale toegestane belasting van de rolstoellift en de veiligheid van andere passagiers het gewicht van de rolstoel inclusief passagier maximaal 250 kg. mag bedragen. Scootmobielen en electrische rolstoelen zijn meestal zwaarder en kunnen dus dan niet mee.

Mogen kinderen op schoot in de touringcar?
Kinderen t/m één jaar mogen bij een volwassene op schoot. Kinderen van twee jaar of ouder moeten gebruik maken van een eigen stoel. Let overigens wel op het juist en veilig gebruik van de veiligheidsgordel. Voor de kinderen v.a. 1 jaar is het verstandiger om voor de reis bij ons een speciale KidyBus veiligheidsseat te huren die stevig op de stoel naast u wordt bevestigd en waarin uw kind stevig en comfortabel in een passende gordel zit.

Mogen honden/huisdieren mee in de touringcar?
Nee, in principe niet. Honden/huisdieren mogen alleen mee in een bench indien u hiervoor vooraf bij ons toestemming heeft gevraagd en gekregen. De bench moet dan zodanig zijn geplaatst dat deze geen hinder of gevaar oplevert voor de medereizigers.

Hoeveel bagage kan of mag ik meenemen of wat mag ik NIET meenemen?

De bagageruimte van een touringcar is beperkt dus stem dit vooraf af zodat er een grotere touringcar of wellicht een bagagetrailer kan worden ingezet.

Het gewicht van de weekend of reistas mag maximaal 20 kilo bedragen (afmeting max. 60x75x25cm) en het is verboden drugs, explosieven, wapens, zuurstofflessen of gevaarlijke stoffen in de bagage te vervoeren of anderszins zelf bij zich te hebben.

Plaats overigens de bagage altijd in de bagageruimte van de touringcar en niet in de passagiersruimte of in de bagagebak boven uw hoofd, deze is bestemd voor uw jas en bij een eventueel ongeval wordt uw koffertje een dodelijk projectiel.

Is roken in de touringcar toegestaan?
Nee, nooit of te nimmer mag dit, het is wettelijk verboden voor iedereen, ook voor de chauffeur.
Wat is de maximum snelheid van een touringcar?
Voor praktisch alle touringcars is 100 km/u op de autosnelwegen wettelijk toegestaan, ze kunnen ook echt niet sneller omdat ze wettelijk zijn begrensd en de tachografen zijn geeikt. Voorts moet de chauffeur zich houden aan de aangegeven maximum snelheid. De gemiddelde snelheid op de kortere trajecten van een touringcar is 65 km/u op de lange(re) trajecten loopt dit op naar 75 km/u dus niet zoveel langzamer als een personenwagen, een touringcar mag overigens ook inhalen waar dit voor vrachtwagens niet is toegestaan.